23 d'octubre de 2018

RECORDS AL MAR

Vols acomiadar-te d'una pèrdua? El proper 1 de novembre de 2018 l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat presenta el Ritual Records al Mar.

Durant l’acte, que començarà á les 11 del matí i durarà fins a les 12:30, podràs escriure una paraula simbòlica de comiat en una fulla d'arbre per poder deixar-la a l’aigua.

Hi participaran les escriptores Ana Oliva, Mercè Castro, juntament amb la soprano Carol Muñoz.

L'esdeveniment se celebrarà al Parc del Centre de Poblenou (plaça la Sardana), de Barcelona.

Pots fer la inscripció prèvia aquí


Records al mar15 d'octubre de 2018

OBRIM PORTES

L'Associació per a l’Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat us convida a continuar celebrant el Dia Mundial dels Hospices i de les Cures Pal·liatives amb la inauguració oficial de l’Espai Obert Hospice que se celebrarà el proper dia 17 d’octubre de 16 a 19 hores.

L’Espai Obert està pensat per acompanyar i sostenir la persona juntament amb els seus éssers estimats, proporcionant-los les eines necessàries per afrontar una situació traumàtica i difícil d’assumir, que implica de manera immediata i/o progressiva canvis significatius en els hàbits de vida i en les activitats quotidianes.

Què s’hi farà? Donar suport, orientació i informació a tota aquella persona que ha estat diagnosticada amb una malaltia crònica greu o incurable per poder viure el seu procés final de vida amb respecte i dignitat.

On som? A Can Ricart, c/ Emilia Coranty, 5, cantonada amb carrer Marroc, Barcelona. Ens hi trobareu cada dimecres al matí de 10 a 13 h.

Veniu el dimecres 17 d'octubre a partir de les 16 hores per participar en el naixement d’aquest nou Espai Obert.
Us hi esperem!


Obrim Portes14 de setembre de 2018

Us recordem que el dimecres 3 d'octubre de 2018 tenim la jornada Pedagogia del morir, amb motiu del Dia Mundial dels Hospices i les Cures Pal·liatives 2018 amb el lema Palliative Care — Because I Matter (Cures pal·liatives: perquè jo importo).

La jornada se celebrarà al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

Aquí teniu més informació i el programa.

Ja que comptarem amb la participació del director de cinema Carlos Agulló, us recomanem que veieu el seu documental Los demás días, disponible a Movistar (per subscripció) i a VodafoneTV i Filmin (de lloguer).

Us hi podeu inscriure aquí.


Pedagogia del morir21 d'agost de 2018

Reserveu el dimecres 3 d'octubre de 2018 per la jornada Pedagogia del morir, amb motiu del Dia Mundial dels Hospices i les Cures Pal·liatives 2018 amb el lema Palliative Care — Because I Matter (Cures pal·liatives: perquè jo importo).

La jornada se celebrarà al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

Aquí teniu més informació.

Ja us hi podeu inscriure.


Pedagogia del morir16 de juliol de 2018

A l’estiu marxen moltes persones de vacances, altres es queden a casa per circumstàncies alienes o per fets de la vida que l’envolten: cuidar d’altres persones.

És un bon moment per a un mateix, per poder connectar amb els que ens quedem i vivim una situació comuna, per reciclar-nos plegats en aspectes que ens afecten a tots, i també per aconseguir eines que ens ajudaran a continuar cuidant. Aquest estiu hem organitzat una tertúlia per treballar què cal per VIURE amb dignitat i respecte el procés final de vida de les persones.

Hi participeu?
Inscriviu-vos-hi aquí.


Tertulia com vivim el procés final de vida29 de maig de 2018

El proper 6 de juny us convidem a la tertúlia VIURE HOSPICE Cal repensar les cures per viure el procés final de la vida. Serà a les 17 h a l'Aula Social del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), al carrer Pujades, 350, de Barcelona.

Com a membres de la comunitat, ens cal escoltar allò que ens reclama i poder oferir una resposta real, veraç i de qualitat a la demanda de VIURE amb dignitat el procés final de la vida.

Des de la nostra perspectiva com a Hospice.cat proposem una visió complementària sobre com són les cures Hospice que des de fa 50 anys funcionen en altres països del món.

Hi participaran les infermeres i membres de l'associació Hospice.cat Pilar Gil, Mercè Juan i Toñi López.

Cal fer la inscripció aquí

Tertúlia Viure Hospice18 d'octubre de 2017

Ritual Record al Mar

Vols acomiadar-te d'una pèrdua? El proper 1 de novembre de 2017 l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat presenta el Ritual Record al Mar. Tindrem dues sessions: a les 11 del matí i a les 16.30 de la tarda, en què podràs escriure una paraula simbòlica de comiat en una fulla d'arbre per poder deixar-la al mar.

Hi participaran els escriptors/es Ana Oliva, Mercè Castro i Valentí Zapater, juntament amb la soprano Carol Muñoz.

L'esdeveniment se celebrarà a l'Espigó del Bogatell, Platja Nova Icària, Poble Nou, Barcelona.

Inscripció prèvia o el mateix dia
"Fila 0"
Et pots incscriure aquí.16 d'octubre de 2017

Us informem que el dia 25 d'octubre de 2017 a les 10.45 hores tindrà lloc una nova edició de la sèrie de tertúlies que organitza la nostra associació, amb el títol Drets i deures: Jo decideixo el procés final de vida.
Les ponents participants són Mercè Juan, presidenta de l'associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat i Toñi López, col·laboradora de l'associació Hospice.cat.

L'esdeveniment se celebrarà al Centre cívic Can Gili Nou, c/ Taulat, 3, Barcelona 08005.


Tertúlia Drets i Deures 20178 de març de 2017

subastARTE L'Art d'Acompanyar

Presentem la Subhasta solidària d’art, a Color Triciclo el dijous 30 de març, a favor de l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat, on subahastarem fantàstiques obres d'art cedides per diversos artistes.

Si ets artista, estarem encantats de poder presentar les teves obres i exposar-les els dies anteriors a l’esdeveniment.

Bases per participar amb la vostra obra:
Les obres de tots tipus són benvingudes: joies, pintura, escultura, fotografia, roba/complements, llibre d’artista, etc.
Per raons pràctiques i de logística us demanem que l’obra cedida no sobrepassi un format aproximat de 40 x 30 cm.
I sisplau no oblideu facilitar-nos aquestes dades:

Aquí teniu un document amb les bases detallades: Bases.

La subhasta començarà amb preus assequibles. Ens agradaria que tothom pogués adquirir una obra d’art. Les obres que no siguin subhastades en aquesta ocasió, passaran a formar part de la nostra galeria online, i també estaran presents en futures subhastes.

Espais on deixar l’obra:
Color Triciclo, C/del Portal Nou 16, Barcelona.
Galería Bencini, C/Semoleres nº 7, Barcelona.

Per tenir més detalls o si us cal qualsevol aclariment, no dubteu en contactar amb nosaltres:
Nien Boots. Tlf: 671 93 19 32
Carme Centrich. Tlf: 649 32 06 53

Us convidem a participar en la subhasta que tindrà lloc a Color Triciclo (C/ del Portal Nou, 16, Barcelona) el dia 30 de març a les 19 h.

subhastART26 de setembre de 2016

Club Gaudir Hospice

L'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat inicia la temporada del Club Gaudir Hospice.

L'objectiu principal d’obrir un club GAUDIR HOSPICE és generar tertúlies, tenir un espai on gaudir d’esdeveniments dins de la temàtica del procés final de vida, on les persones puguin participar amb les seves idees, sentiments i coneixements, tenint com a punt de partida que la mort és un fet natural que forma part de la nostra experiència de vida, seguint així el principi dels hospices.

Aquest club és un espai on compartir i col·laborar en tot allò necessari per poder fer arribar a la comunitat la necessitat de portar les llars hospice al nostre país, i així afrontar el procés de final de vida d'una manera més digna, humana i respectuosa.

Aquest Club Gaudir Hospice té com a lloc de trobada la Galeria Bencini, un espai fantàstic on manen l'art i la pintura, el marc ideal per compartir la creativitat personal i professional, endolcit amb pastissos casolans i una diversitat de tes i infusions.

Es requereix confirmar assistència mitjançant aquest formulari.

T'hi esperem!26 de setembre de 2016

Flea Market Barcelona

El dissabte 8 d'octubre comencem la nostra participació al Flea Market de Barcelona. Serem a la Plaça Blanquerna, darrere del Museu Marítim, a l'espai d'associacions del mercat.

Donarem a conèixer la nostra tasca als assistents, seguint la filosofia d'aquests mercats de segona mà, on els objectes que uns rebutgen poden tenir valor per a altres. Vine a saludar-nos i fes-te una foto amb nosaltres.

Aquí teniu més informació d'aquest esdeveniment: Flea Market Barcelona.


Flea Market Barcelona15 de juny de 2016

Esdeveniment Participatiu: Dia 30 de juny a les 20 h.

L'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida, Hospice.cat, us convida a participar al primer acte de l'Art d'Acompanyar i a donar la benvinguda a l'estiu.

L'objectiu principal de GAUDIR HOSPICE és generar tertúlies i esdeveniments dins de la temàtica del procés final de vida, on les persones puguin participar amb les seves idees, sentiments i coneixements, tenint com a punt de partida que la mort és un fet natural que forma part de la nostra experiència de vida. La finalitat és conscienciar la societat de la necessitat de poder portar les llars hospice al nostre país, i així afrontar el procés de final de vida d'una manera més digna, humana i respectuosa.

Aquest Gaudir Hospice estiuenc tindrà lloc a la Galeria Bencini, un espai fantàstic on manen l'art i la pintura, el marc ideal on poder compartir la creativitat personal i professional amb totes les persones que ens vulgueu acompanyar.

A les 20.30 procedirem a la projecció de la peça audiovisual Dolus, de Nacho Mayals, i produïda per Adoré le Film-Filmmaking Ideas.

“Una història dividida en 5 actes on a través de la poètica i el lirisme de la imatge i la música es vol rendir homenatge a aquelles persones que es troben en la situació d'acompanyar en el procés de final de vida per causa del càncer; alhora reflecteix el dolor i la vulnerabilitat a què queden sotmeses després de la mort d'un ésser estimat.”

En acabar, i de manera informal, però càlida i amigable, amb una copa de vi o una cervesa a la mà, entre tots i totes tertuliarem, a través de les imatges i el que ens comuniquen, sobre com l'acompanyament i el caliu permeten afrontar els moments més difícils de la vida.

Aquest és un acte a favor de l'Associació Hospice.cat on les persones assistents decideixen mitjançant taquilla inversa al finalitzar l'acte, el preu de l'entrada de l'esdeveniment.

T'hi esperem!

Cal confirmació.3 de juny de 2016

Us comuniquem que el dia 16 de juny del 2016 a les 17 hores tindrà lloc una nova edició de la sèrie de tertúlies que organitza la nostra associació. El títol és Drets i deures: Jo decideixo el procés final de vida.
Els ponents participants són Mercè Juan, presidenta de l'associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat, Isabel Alonso Dávila, presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament (DMD), Teresa Gol, col·laboradora de DMD, i moderarà Toñi López, col·laboradora de l'associació Hospice.cat.

L'esdeveniment se celebrarà al COIB, c/ Pujades, 350, Barcelona 08019, a la 1ª planta.

La inscripció es obligatòria.


Tertúlia Drets i Deures11 de maig de 2016

Us comuniquem que el dia 26 de maig de 2016, de 11 a 13 hores, farem la presentació oficial a Girona de l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat.
Per suposat, explicarem, comentarem i respondrem els dubtes de totes aquelles qüestions que hi ha sobre les Llars Hospice.

El lloc on es farà la presentació és el Col·legi Oficial d'Infermers/eres de Girona (COIGi), que es troba al carrer Albereda, 3-5, 3er. Edifici Fòrum.

Hi participaran Mercè Juan, presidenta de l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida, Hospice.cat, Brigitta Van Der Steen, infermera i Anna Hurtós, secretària de l'associació Hospice.cat.

La inscripció es obligatòria.


Presentació de l'associació a Girona17 de març de 2016

Us comuniquem que el dia 30 de març de 2016 a les 18 hores tindrà lloc una nova edició de la sèrie de tertúlies que organitza la nostra associació. El títol és Drets i deures: Jo decideixo el procés final de vida.

Els ponents participants són Maria Benítez, presidenta de l'associació Dret a Morir Dignament (DMD), Teresa Gol, col·laboradora de DMD i Mercè Juan, presidenta de l'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida, Hospice.cat.

L'esdeveniment se celebrarà a Barcelona, al Centre Cívic Cotxeres de Sants, edifici Francesc Masclans, plaça Bonet i Moixí, s/n, a la sala d'actes de la 4ª planta.

La inscripció es obligatòria.


Tertúlia Drets i deures1 de març de 2016

El 24 de febrer de 2016 la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya), a través del Programa UPC Reutilitza, ha cedit a la nostra associació Hospice.cat un equip informàtic de sobretaula que serà utilitzat per a la gestió de l’associació. Per a nosaltres aquesta donació és molt important, perquè ens ajuda a tirar endavant l’associació i a preparar les activitats i els projectes que volem posar en marxa des de la nostra associació.

El Programa UPC Reutilitza és una iniciativa de la UPC que té per objectiu la reutilització dels equips i recursos informàtics que es renoven a la universitat. Després d'un treball de revisió i de posada a punt dels equips per part d'estudiants i voluntaris, aquests es posen a disposició d'entitats d'interès social i de programes solidaris.

Gràcies a aquest programa, equips i ordinadors que estaven destinats a convertir-se en residus electrònics, esdevenen recursos valuosos per a les entitats i projectes socials que ho sol·liciten, com ha estat ara el nostre cas.

Si us sembla una bona iniciativa per la seva utilitat social i ambiental, i a més creieu que us pot interessar, us deixem aquí l’enllaç perquè us n’informeu: http://reutilitza.upc.edu/Desembre de 2015

BONES FESTES!

Ja ha passat un any i hem fet memòria de la tasca feta. Déu n'hi do el que hem fet i compartit per poder estar amb aquelles persones que desitgen que tots gaudim d'un bon acompanyament al final de les nostres vides. Continuem amb humilitat i coratge cap endavant. I el 2016 serà molt decisiu per a tots nosaltres. BONES FESTES!


Postal de Nadal16 de setembre de 2015

I Jornada del Dia Mundial dels Hospices i les Cures Pal·liatives

L'Associació per a l'Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat us convida, en la seva presentació oficial, a la I Jornada del Dia Mundial dels Hospice i les Cures Pal·liatives, que se celebrarà el pròxim dia 15 d'octubre de 9 a 14 hores a la seu del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona (COIB).

Les persones interessades en assistir a aquesta jornada han de confirmar la seva assistència mitjançant inscripció gratuïta al següent formulari.

I aquí teniu els detalls del programa.

Aquesta jornada, que té la intenció de ser un lloc de trobada avaluadora fora del circuït formal, vol oferir una mirada retrospectiva a l’evolució de les cures pal·liatives al nostre país des del seu inici als anys 80, alhora que farà un recorregut pels inicis del moviment hospice i de les dificultats per introduir-lo a casa nostra. Posteriorment se celebrarà una ponència oberta sobre quina és la situació actual a la nostra societat, amb la participació d'especialistes de l’antropologia i de la sociologia, que permetrà debatre junt amb professionals dedicades a l'atenció de les persones en procés de final de la vida, sobre el present i el futur d'un tema tan delicat i sensible com és afrontar la mort amb respecte i dignitat.

Aquesta jornada s'inclou dins de les activitats dissenyades per l'associació amb la finalitat de poder introduir els hospices a Catalunya i, per tant, aprofundir en la difusió de la filosofia hospice i en les funcions assistencials i socials d'aquestes llars.

Data: 15 d’octubre 2015
Lloc: Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona
C/Pujades 350, 3ª planta.
08019 Barcelona

Com arribar-hi:
Autobús: 7, 26, 36, 41, 71 i 141
Metro: Línia 4, Selva de Mar
Trambesòs: L4


Cartell I Jornada del Dia Mundial dels Hospices i les Cures Pal·liatives30 d'agost de 2015

Aquest estiu hem viscut el White Summer, el festival celebrat a les Serres de Pals, Girona, on vam ser presents del 8 al 15 d'agost. Ha estat una experiència enriquidora, acollidora i un gran aprenentatge.


Hospice.cat al White SummerWhite Summer

Hospice.cat a la parada del White SummerCel al White Summer7 d'agost de 2015

Hospice.cat participa al festival White Summer de Pals (Girona) del 8 al 15 d'agost

La quarta edició del festival a l'aire lliure White Summer compta aquest any amb la presència de l'associació Hospice.cat amb un espai a la Cúpula. Aquesta trobada és una de les cites essencials de l'estiu a la Costa Brava; un espai on conflueixen un mercat d'artesania, decoració, gastronomia i moda, concerts i activitats a l'aire lliure.

El White Summer 2015 té lloc a la masia Mas Gelabert, a la localitat de Pals, del 8 al 23 d'agost en horari de 18:00 a 01:00h., i l'entrada al recinte costa 5€.

Ajuda'ns a portar les llars hospice al nostre país. Et necessitem. Entre tots ho aconseguirem.


White Summer Hospice2 de juny de 2015

El proper 10 de juny, amb el títol 'Què és una Llar Hospice', presentem la II Tertúlia del cicle de Tertúlies per viure amb qualitat el procés final de vida, amb la participació de:

Maria Getino, antropòloga i professora de la UB.

Joan Cuevas, consultor del tercer sector i de polítiques socials.

Mercè Juan, presidenta de Hospice.cat.

Dimecres 10 de juny a les 17.00
Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona
C/ Pujades, 350, 3ª planta
Barcelona

Cal inscripció prèvia omplint aquest qüestionari, o trucant al telèfon 666992601.


II Tertúlia18 de maig de 2015

Hospice.cat va ser present al FirEntitats 2015 del barri de Sants de Barcelona, dissabte 16 de maig, presentant l'associació i donant a conèixer la realitat de les llars hospice als assistents.


firentitats15firentitats15

firentitats156 d'abril de 2015

Després de la celebració de la I Tertúlia del cicle de Tertúlies per viure amb qualitat el procés del final de vida, voldríem agrair la seva presència a tots assistents que van fer possible una jornada tan enriquidora, clara, sincera i emocionant per a tots i totes. Moltes gràcies també als ponents, el professor Ramon Bayés i el Dr. Josep Mª Fericgla, per aportar la seva saviesa en un tema tan delicat com el de morir.


Tertúlia I
Tertúlia

Des de l’Associació per a l’Acompanyament al Final de la Vida Hospice.cat, el dia 26 de Març a les 18:30 h us convidem a assistir a la nostra I Tertúlia del cicle de Tertúlies per viure amb qualitat el procés final de vida.

La intenció és donar respostes a totes aquelles qüestions, dubtes i inquietuds que existeixen en la societat pel que fa a la qualitat de viure el procés final de la vida.
I els nostres convidats per donar respostes són:

Ramon Bayés
Professor Emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona
Títol: Acompanyament al final de la vida

Josep Mª Fericgla
Dr. en Antropologia cultural i social, Fundació J.Mª F
Títol: Com preparar-se avui i aquí per al bon morir

Us hi esperem!


Cartell

girasol